Menu Zamknij

Lokal stacjonarny

Gruby Benek jako jedyna sieć franczyzowa oferuje 3 najpopularniejsze i pełne koncepty gastronomiczne w jednym lokalu!

Pizza

wyjątkowe ciasto z dużą ilością najlepszej jakości składników

BenKura

chrupiący kurczak w dwóch odsłonach: łagodnej i ostrej

BenBurger

200g wołowiny podanej w kraftowej bułce z najlepszymi dodatkami

Wszystko w ramach jednej: technologii, inwestycji, opłaty licencyjnej, opłaty franczyzowej i opłaty najmu za lokal.

Od zawsze marzyłeś o własnej pizzerii, ale brak doświadczenia uniemożliwia Ci realizacje planów?

Być może masz już własny lokal, ale czujesz że dołączenie do dużego partnera pozwoli Ci osiągnąć znacznie więcej.

Jeśli tak jest to skontaktuj się z nami!

Koszt otwarcia pizzerii Gruby Benek

Otwarcie własnej, stacjonarnej pizzerii to marzenie wielu osób, ale zanim zrealizujesz ten plan, warto znać szczegóły dotyczące kosztów i wymaganych inwestycji.

Zatem ile kosztuje otwarcie Pizzerii?

Otworzenie pizzerii wiąże się z różnorodnymi wydatkami. W przypadku franczyzy Gruby Benek, koszt otwarcia pizzerii zaczyna się od 150 000 zł. Ta kwota obejmuje opłaty licencyjne, niezbędne wyposażenie oraz pierwsze zapasy. Warto również uwzględnić koszty remontu lokalu, które mogą się różnić w zależności od stanu technicznego nieruchomości i wymagań aranżacyjnych.

Koszt otwarcia pizzerii franczyzowej Gruby Benek składa się z kilku elementów:

  • Adaptacja lokalu: koszt remontu i wyposażenia lokalu zależy od jego stanu i wielkości. Szacunkowo należy przeznaczyć na ten cel 30-80 tys.
  • Wyposażenie: Gruby Benek zapewnia swoim franczyzobiorcom listę niezbędnego wyposażenia kuchni i jadalni. Koszt zakupu tych elementów waha się w granicach 80-120 tys.
  • Kapitał obrotowy: Należy również dysponować kapitałem obrotowym, który pozwoli na bieżące funkcjonowanie pizzerii w pierwszych miesiącach działalności. Szacunkowa kwota to ok 20 tys.

Od czego zacząć?

Jeśli jesteś zainteresowany otwarciem własnej pizzerii i chcesz dowiedzieć się więcej o kosztach otwarcia pizzerii, skontaktuj się z nami. Aby dowiedzieć się więcej o kosztach i możliwościach związanych z otwarciem pizzerii w ramach franczyzy Gruby Benek wystarczy zadzwonić pod numer  lub wejść w zakładkę KONTAKT i wypełnić formularz kontaktowy.

Dzięki nam bez problemu otworzysz lokal stacjonarny i zbudujesz rentowny biznes gastronomiczny!

Korzyści
dla franczyzobiorcy

  • rentowność już w pierwszym miesiącu działania
  • w pełni zautomatyzowany proces przyjmowania zamówień i realizacji dostaw
  • zautomatyzowany proces produkcji pizzy przy użyciu prasy i piecy automatycznych
  • zautomatyzowany proces ładowania aut elektrycznych klientów i floty własnej
  • otrzymujesz gotowe, sprawdzone rozwiązania maksymalnie ułatwiające pozyskanie pracowników oraz efektywne zarządzanie ich pracą
  • pełne wsparcie centrali na każdym etapie współpracy – od badania rynku, przez przygotowanie kampanii promującej otwarcie lokalu, po stałe wsparcie marketingowe
  • opłata licencyjna w wysokości 10 tys.,niska opłata miesięczna ( pobierana dopiero od momentu otwarcia lokalu)
  • pomagamy w pozyskiwaniu funduszy na realizację inwestycji

Twoi klienci
też zyskają

  • ulubione dania (pizza, BenBurger, BenKura) – zawsze o tym samym, wyjątkowym smaku, które mogą zjeść na miejscu lub skorzystać z ekspresowej dostawy
  • nowoczesny, jednocześnie przytulny i elegancki design lokalu
  • bezprzewodowe ładowarki do telefonów, darmowe Wi-Fi, możliwość ładowania aut elektrycznych

Koszt otwarcia lokalu franczyzowego zaczyna się od kwoty 150 000 zł. + koszty remontu.

Wymagania lokalowe

  • powierzchnia lokalu 50-100 m2
  • lokalizacja o dużym natężeniu ruchu
  • możliwość wystawienia ogródka
  • parking

Poszukujemy Franczyzobiorców
w miastach od
10 tys. mieszkańców.

Jesteś właścicielem lub
najemcą lokalu i zastanawiasz 
się co z nim zrobić?

Skontaktuj się z nami!

rozpoznawalna marka = bezpieczny biznes

Gruby Benek to ogólnopolska sieć restauracji, działająca na rynku od ponad 20 lat. Klienci doceniają nas nie tylko za pizzę, ale za multiofertę (pizza, kurczak i burger), którą z powodzeniem konkurujemy z innymi restauracjami.

dostępność najlepszych składników

Fundamentem sieci Gruby Benek jest wybór najlepszych jakościowo składników. Pracujemy wyłącznie na starannie wyselekcjonowanych produktach, pozyskiwanych od sprawdzonych dostawców.

określona strategia marketingowa

Idealnie dobrane, niejednokrotnie nowatorskie, ale też sprawdzone działania to klucz do sukcesu naszych lokali. Współpraca z infulencerami i znanymi markami, jak np. Microsoft, są nieodłączoną częścią naszej strategii.